Нови технологии в лаптопи и таблети за 2014 г.

В настоящата 2014 г всеки има възможност да избира измежду многообразие от таблети, лаптопи и компютри в най-модерни решения. Всички, които се интересуват от излезлите на пазара таблети могат да се запознаят и с прогнозите на анализаторите, които включват IDC и Gartner. Не по на заден план стават лаптопите, които все още не са излезли от актуалната модна сцена на технологиите. В настоящата година те правят опит да спечелят хората и се комбинират по-сила на хардуер и практичност.

Докато траеше изложението на CES 2014 в Лас Вегас, не бяха малко компаниите, които представиха част от новите модели таблети и лаптопи, с които самите те се борят за добри позиции на пазара в настоящата година. Като най-силен компютърен производител е Lenovo, който представя доста богата гама и от двата вида устройства.

В списъка се нарежда таблет ThinkPad Tablet 8. Неговият екран е 8-инчов Full HD и разчита Windows 8.1, като операционна система. Само по себе си това устройство използва 2GB оперативна памет, Intel Atom Z3770 4-ядрен процесор и ще предлага 128GB вградена памет. Компанията създала този таблет дава гарант за 8 часа време на работа на батерията му.

Лаптоп Lenovo X1 Carbon представя на вниманието на своите потребители хардуер от най-висок клас и изключителни възможности. При него са заменени F-клавишите от клавиатурата със сензорни бутони, които се променят, в зависимост от функции и тип на приложение.

Yoga е запазената марка на компанията, която създава и второ поколение лаптопи работещи с Intel Pentium, 500GB твърд диск, процесори, екрани от 11- и 13-инча.