Корейски сили в технологиите

Toshiba навлиза в сегмента на технологиите, представяйки най-евтините модели. Това са Toshiba Chromebook. Те работят с Chrome OS платформа на Google и имат 13.3-инча екран. Техният хардуер е скромен, а това обяснява и ниската цена на пазара.

Японската марка и за лаптопи залага и на платформа на Google, Android, представяйки Excite 7, който е нов 7-инчов таблет. Цената му отново не е висока и предлага на целевата аудитория предимно ученици и деца, хардуер, който позволява достатъчно гледане на филми, възможности за сърфиране в интернет и играене на множество мобилни игри.

В съревнованието на евтините таблети се причислява марката Acer с Iconia B1-720. Неговото устройство се състои от 1.3GH двуядрен процесор, 16GB вградена памет, 1GB оперативна памет, цена му също не е висока и в порядъка на малко над сто долара. Към модела има Android с мобилна платформа.

Корейска мощ с марката Samsung, се вписва успешно и бързо печели популярността си, чрез мобилни телефони и таблети, в това число компанията не забравя и лаптопи. В началото на 2014 тя представи и новият Ativ Book 9, който е с Full HD екран, дигитал и 15.6 инча, последно поколение Intel Core i5 и i7 процесор с Intel 4400 вградена графична карта. Отделно се предага и допълнително 1 TB SSD място за съхранение на файлове.

Към Samsung не биват да се забравя и таблети. Компанията представи новите модели на Galaxy Note Pro и Tab Pro. И двата носят в себе си сериозен хардуер и са насочени към потребителите, които търсят повече възможности.

Note Pro притежава 12.2-инча екран със стилус. Към резолюцията му от 2516х1600, потребителят може да използва голяма площ от три самостоятелни екрана. Последните се делят на личен, социален и работен и могат да бъдат настройвани според желанията.

Не са малко и допълнителните приложения, които предоставят възможност за използване на паралелно регулиране на прозорците. Операционна система при тези устройства е Android 4.4. Това навежда на мисълта, че Samsung Note Pro може да конкурира лаптопи и според функционалност. За оперативна памет от 3GB и 4 ядрен процесор Snapdragon 800 от Qualcomm, стойността на това устройство е по-висока.